Nekaj o meni

Po poklicu sem inženir metalurgije, zaposlen na carini. V prostem času se ukvarjam z veliko stvarmi, ene med njimi je tudi železniško modelarstvo.
Moj glavni hobi je železnica in to v vseh mogočih oblikah,prava in modulna. Poleg tega se rad vozim z vlaki in jih fotografiram. Prvi vlak mi je oče kupil leta 1967 (seveda je bil to Mehano) in od takrat je vedno bolj raslo moje zanimanje za železnico. Kmalu sva z očetom doma naredila maketo veliko 2,7 X 1,8 m, vendar ni obstajala dolgo zaradi pomanjkanja prostora.

V zadnjih 14 letih pa mi je bolj pri srcu modulno maketarstvo, ker lahko maketo tudi spreminjaš, po prostroskih možnostih. Lotil sem se tudi izdelave oz. predelave raznih modelov v modele slovenskih lokomotiv, ker jih pač nihče ne proizvaja.
Kako mi je to uspelo, boste presodili sami, če si boste ogledali slike z modulnih maket. Omenil sem že, da rad fotografiram vlake - lokomotive, vagone in vse ostalo, kar spada k železnici.

V vseh teh letih se mi je tako nabralo kar precej fotografij, ki jih imam doma spravljene v albumih, v zadnjih 8 letih pa raje uporabljam digitalni fotoaparat in shranjujem fotografije na CD-je. Vseh fotografij skupaj je okoli 70000, na teh straneh pa jih je samo majhen del in upam, da sem izbral dovolj dobre, da boste z ogledom zadovoljni.
Izbor fotografij - modelov ali pravih vlakov boste našli na ustreznih podstraneh

Upam, da mi bo na naslednjih straneh uspelo prikazati vsaj del tistega s čimer se ukvarjam v svojem prostem času.

Ukvarjam se tudi z računalniki, tako da sem si tole svojo predstavitev na internetu izdelal sam, seveda z manjšo pomočjo prijateljev takoj v začetku.

Zahvaljujem, se tudi podjetju Telesat d.o.o. , ki mi je omogočilo
predstavitev na internetu.

      nazaj